شرکت نوکیا در جریان رویدادی در روز پنج‌شنبه 8 آوریل 2021 (19 فروردین 1400) از شش گوشی جدید در سه سری G ،X و C رونمایی کرد که به‌ترتیب اهمیت شامل دو گوشی 5G نوکیا X20 و نوکیا X10، دو پایین‌رده 4G شامل نوکیا G20 و نوکیا G10 و دو گوشی اندروید Go با نام‌های نوکیا C20 و نوکیا C10 می‌شوند. بالاترین مشخصات در این جمع بی‌شک به مدل‌های سری X تعلق دارد که پس از سال‌ها نام این خانواده فراموش‌شده نوکیا را زنده خواهند کرد. X20 و X10 به‌جز دوربین اصلی و سلفی و گزینه‌های حافظه از مشخصات یکسانی برخوردارند و به‌تفاوت مهم دیگری مابین آن‌ها نمی‌توان اشاره کرد. این دو گوشی همچنین نخستین 5Gهای پایین‌رده نوکیا نیز به حساب می‌آیند.

X10 و X20 از طراحی یکسانی برخوردار بوده و در هر دو از یک صفحه‌نمایش 6.67 اینچی با حاشیه‌های نسبتا زیاد در بخش رویی و مجموعه‌ای از چهار لنز دوربین در بخش پشتی استفاده شده که درون یک محوطه برجسته دایره‌ای با نشان زایس قرار دارند. در طراحی این دو گوشی به مسائل محیط‌زیستی توجه شده و در همین راستا کاور بخش پشتی قابل بازگشت به طبیعت خواهد بود.

صفحه‌نمایش هر دو گوشی همانطور که اشاره شد از ابعاد 6.67 اینچی برخوردار است که با وضوح 1080×2400 پیکسل به تراکم 395 پیکسل در هر اینچ دست پیدا می‌کند. این صفحه‌نمایش که با فناوری IPS LCD ساخته شده فاقد قابلیت‌های مدرن صفحه‌نمایش‌های امروزی یعنی نرخ رفرش بالا و سرعت بالای دریافت اثرات انگشت است و از این رو جذابیت چندانی را ارائه نمی‌کنند. بالای صفحه‌نمایش هر دو مدل در حفره پانچی مرکزی به دوربین سلفی این دو مدل بر می‌خوریم که در X20 از وضوح 32 مگاپیکسلی و در X10 از رزولوشن 8 مگاپیکسلی برخوردارند.

نگاه کاربران در بخش پشتی هر دو مدل روی نشان Zeiss در مرکز دوربین‌های این قسمت ثابت می‌ماند؛ نشانی‌که معمولا تنها در گوشی‌های گران‌قیمت‌تر این برند به چشم می‌خورد. دوربین اصلی X20 یک نمونه 64 مگاپیکسلی‌ست حال آن‌که در X10 با یک دوربین 48 مگاپیکسلی در این بخش روبرو می‌شویم. حداکثر وضوح فیلم‌برداری این دوربین‌ها با توجه به محدودیت پردازنده، 1080p خواهد بود و از ویدئوی 4K در آن‌ها پشتیبانی نمی‌شود.

جدا از این دو دوربین با تفاوت دیگری در این بخش روبرو نمی‌شویم و هر دو گوشی از یک واحد 5 مگاپیکسلی اولتراواید و یک دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو بهره می‌برند و یک سنسور 2 مگاپیکسلی عمق میدان نیز لیست دوربین‌های این قسمت را تکمیل می‌کند. یک ویژگی اشاره شده در رابطه با دوربین‌های این دو مدل امکان برداشت عکس و ویدئوی همزمان با این دوربین‌هاست که با تقسیم صفحه‌نمایش به دو قسمت صورت می‌پذیرد. فلش LED در کناره سمت چپ دوربین‌ها جای گرفته و سنسور اثر انگشت نیز در هر دو مدل در سمت راست و روی دکمه پاور قرار دارد.

نوکیا برای پردازش در این دو مدل به‌سراغ ارزان‌ترین راه‌حل 5G کوالکام یعنی پروسسور Snpadragon 480 5G رفته که به 2 هسته 2 گیگاهرتزی A76 و 6 هسته 1.8 گیگاهرتزی A55 مجهز بوده و وظیفه پردازش گرافیک در آن نیز بر عهده Adreno 619 است. این چیپ‌ست 8 نانومتری با تکیه بر مودم داخلی Snapragon X51 روی کاغذ از هر دو راه‌حل 5G یعنی شبکه‌های mmWave و sub-6GHz پشتیبانی می‌کند و حداکثر سرعت دانلود و آپلود آن به‌ترتیب به 2,500 و 660 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. نوکیا البته به سرعت تبادلادت شبکه در X20 و X10 اشاره‌ای نکرده اما با توجه به کلاس کاری دستگاه امکان ایجاد محدودیت در نوع شبکه 5G و حداکثر سرعت آن‌ها وجود دارد. X20 با حافظه داخلی ثابت 128 گیگابایتی از 6 یا 8 گیگابایت رم برخوردار است اما در X10 به 4 یا 6 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقاء (از طریق اسلات ترکیبی microSD) بر می‌خوریم.

ظرفیت باتری در هر دو گوشی 4,470mAh اعلام شده که به گفته شرکت سازنده تا دو روز قادر به تأمین انرژی این دو مدل خواهد بود. حداکثر توان شارژر مورد پشتیبانی این دو گوشی نیز 18 وات اعلام شده اما در حالی‌که ظاهرا این شارژر همراه X20 ارائه می‌شود، کاربران X10 باید آن را به‌صورت جداگانه تهیه کنند!

نوکیا X20 در دو رنگ آبی و مسی متمایل به نارنجی و X10 در دو رنگ سفید و سبز به‌ترتیب در ماه‌های می و ژوئن 2021 به بازار ارائه خواهد شد و قیمت پایه در نظر گرفته شده برای آن‌ها نیز به‌ترتیب 349 و 309 یورو خواهد بود. هر دو گوشی با سیستم‌عامل اندروید 11 و رابط کاربری نزدیک به اندروید خام ارائه شده و شرکت سازنده از 3 سال وارانتی و پشتیبانی نرم‌افزاری برای این دو مدل خبر داده است.

ادامه مطلب
برچسب ها

نظرات ارسال شده

  • Davood

    ممنون از مطالب مفیدتون

    لطفا در مورد گوشی های شیائومی هم مطلب اضافه کنید

    مخصوصا گوشی های جدیدش

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی